THANET WINDFARM – EXTENSION TO THE EXISTING THANET WINDFARM OFFICE BLOCK

Project Value £1,100,000.00
Project Architect:  DUNCAN AND GRAHAM PARTNERSHIP
Client: VATTENFALL

Project Commenced  
Project Completion Date 10/07/2015

BEC SITE MANAGER:

Traditionally constructed Extension’s to the existing building to provide additional office space, kitchen, drying rooms, changing facilities. The project consisted of a New Car Park, and two new two Storey extension, constructed from piled foundations, load bearing facing blockwork, and steel frame, pcc ground and first floors, with timber roof. Finishes are a tiled roof, with integral pv, facing blockwork, with new aluminium doors, and windows.

   
 image002  image004
   
 image006  image007
   
   
   

KENTISH FLATS – EXTENSION TO WINDFARM OFFICE BLOCK

Project Value:  £1,100,000.00
Project Architect: DUNCAN AND GRAHAM PARTNERSHIP
Client: VATENFALL

Project Commenced 10/11/2014
Project Completion Date 10/7/2015 

BEC SITE MANAGER: ANDY LOUCH

Traditionally constructed Extension’s to the existing building to provide additional office space, kitchen, drying rooms, changing facilities.

The project consisted of a New Car Park, and two new two Storey extension, constructed from piled foundations, load bearing facing blockwork, and steel frame, pcc ground and first floors, with timber roof. Finishes are a tiled roof, with integral pv, facing blockwork, with new aluminium doors, and windows.

   
PILING WORK FOUNDATIONS POURED
   
Kentish Flats piling works Kentish flats foundations
   
PCC FLOORS STEEL FRAME ERECTED
   
Kentish flats PCC Kentish flats steel frame
   
NEW PURPOSE BUILT STEELPLAN KITCHEN NEW LOCKER ROOM
   
Kentish flats kitchen kentish flats locker room
   
NEW FEMALE LOCKER ROOM NEW OFFICE
   
Kentish flats new offices kentish flats office
   
NEW PRESENTATION ROOM DRYING ROOM
   
kentish flats presentation room kentish flats drying room
   
kentish flats ex kentish flats ex1
   
   

BARHAM VILLAGE HALL - EXTENSION

Project Value:  £575,000.00
Project Architect: GODDEN ALAN LAWN
Client: BARHAM VILLAGE HALL

Project Commenced 12/1/2015
Project Completion Date 7/8/2015 – 

BEC SITE MANAGER: MR PATRICK BROADHURST

Traditionally constructed Extension’s to the existing village hall to provide a Post Office, extended hall, wc’s, kitchen, and reception and coffee room.

The project consisted of a New Car Park, and new single Storey extension, constructed from strip foundations, load bearing facing blockwork, and steel frame, in-situ concrete ground floors, with timber roof. Finishes are a tiled roof, with pv, roof windows, facing blockwork, with new aluminium doors, and windows, and external render.

   
FOUNDATION EXCAVATION GF SLAB AND BLOCKWORK
   
Barham Village hall Foundations Barham Village hall GF Slab
   
barham29 barham31
   
image012 image014

  

 

JUNIOR KINGS SCHOOL – EXTENSION TO PROVIDE NEW MUSIC BLOCK

Project Value:  £1,100,000.00
Project Architect: BDB ARCHITECTS
Client: JUNIOR KINGS SCHOOL

Project Commenced 12/1/2015
Project Completion Date 04/09/2015 –

BEC SITE MANAGER: Mr GLENN PARKER

Traditionally constructed Extension to the existing school building to provide 10 practise rooms, one classroom, and one recital room.

The project consisted of a New Car Park, and two new two Storey extension, constructed from piled foundations, load bearing facing brickwork, and steel frame, pcc ground and first floors, with timber roof. Finishes are a tiled roof, with pv, facing blockwork, with new aluminium doors, and windows.

   
PILING TO FOUNDATIONS FOUNDATIONS READY TO BE POURED
   
Junior kings school piling Junior kings school foundations
   
kings school43 kings school41
   
NEW RECITAL HOUSE NEW CLASSROOM
   
kings school recital house45 kings school new classroom
   
NEW STAFF KITCHEN NEW BUILD
   
kings school new build51 kings school 1
   
Kings school2 kings school55
   
   

FEGANS FAMILY CENTRE – NEW BUILD DESIGN AND BUILD PROJECT TO PROVIDE NEW NURSERY, AND HALL

Project Value:  £1,250,000.00
Project Architect:  BEC & DUNCAN AND GRAHAM
Client: FEGANS

Project Commenced 04/03/2015
Project Completion Date 18/12/2015 –

BEC SITE MANAGER: Mr STEVE HOARE

Traditionally constructed New Build Family centre.

The project consisted of a New Car Park, and a new single storey stand alone building, constructed from strip foundations, load bearing facing blockwork, and steel frame, pcc ground floor, and a trussed timber roof. Finishes are a insulated profiled roof, with pv, facing blockwork, with new aluminium doors, and windows.

   
DEMOLITION OF ORIGINAL BUILDING STEEL FRAME BEING ERECTED
   
fegans57 fegans59
   
 fegans61 fegans63 
  
fegans65 fegans67
   
fegans69 fegans71 
   
fegans73 fegans75